UNA proverava: Da li smo na rubu otkrića života van naše planete?

Američka svemirska agencija saopštila je da je imenovala svog prvog direktora za istraživanja onoga što vlada naziva "neidentifikovanim anomalnim fenomenom"

Autor: Stefan Dević
15.09.2023. 20:52
  • Podeli:

Američka svemirska agencija NASA, ne odbacuje mogućnost da je "vanzemaljska tehnologija bila u atmosferi Zemlje", ali ne mogu to da dokažu, stoji u jučerašnjem izveštaju Agencije. Samo dan ranije u Meksiku su predstavljeni skeleti, za koje se tvrdilo da su vanzemaljski. 

Da li ova dva događaja ponovo aktuelizuju postojanje života izvan naše planete?

Američka svemirska agencija saopštila je da je imenovala svog prvog direktora za istraživanja onoga što vlada naziva "neidentifikovanim anomalnim fenomenom" ili UAP. UAP su javnosti poznatiji kao neidentifikovani leteći objekti, odnosno NLO.

Sve ono što inače prolazi ispod radara biva i završi u domenu spekulacija, sada će posebno biti predmet istraživanja tog NASA-inog tela, navodi popularizator astronomije iz Beograda Branko Simonović.

"Da se ta stvar na neki način sa tog spekulativnog koloseka premesti pod neku lupu koja će imati mogućnost da to na vreme ispita, zatim verifikuje i u odnosu na to iznese svoj sud, pre nego što se to raspline po javnosti u vidu nekih konstrukcija, spekulacija", kaže Simonović.

NASA-in panel, koji se sastoji od stručnjaka iz naučnih područja, od fizike do astrobiologije, objavio je taj izveštaj nakon prvog javnog sastanka.

"NASA je naručila nezavisni tim da ispita neidentifikovane anomalne pojave. Uradili smo to sa nekoliko ciljeva na umu. Prvo, da ispitamo kako NASA može da koristi svoju stručnost i instrumente za proučavanje UAP-a iz naučne perspektive. Drugo, prebacite razgovor o UAP-u sa senzacionalizma na nauku. I da budemo sigurni da šta god pronađemo ili šta god da preporučimo, da osiguramo da se informacije dele transparentno širom sveta", smatra direktor NASA Bil Nelson.

Nelson je tokom konferencije za medije izneo svoje lično mišljenje da život postoji i izvan Zemlje. A da vanzemaljski život postoji na Zemlji, poručili su iz Meksika pre dva dana. Tamo su predstavljeni neljudski skeleti za koje se tvrdi da su vanzemaljski.

"To je brutalna prevara i manipulacija. Nešto nalik na ono čemu smo ovde i sami izloženi, nažalost, a to je nešto što znamo kao bosanske piramide, samo u ovom slučaju mnogo izraženije jer iz sfere internet spekulativnih domena ušlo u sam parlament gde se o tome odlučuje", smatra Simonović.

Ispostavilo se da su slični nalazi u prošlosti bili ostaci mumificirane dece, podseća Rojters. 

Da Sjedinjene Američke Države znaju za aktivnosti "neljudi" od tridesetih godina prošlog veka, tvrdi i uzbunjivač i bivši američki obaveštajac Dejvid Graš koji je u julu saslušan pred kongresom. Međutim, naučna javnost za sada, ističe da je istina kao i vanzemaljci - još negde tamo.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()