Alempić: Most u Bačkoj Palanci nije pušten u saobraćaj, čeka se saglasnost Hrvatske

Što se tiče nadležnih službi u Srbiji, saobraćaj može da se obavlja

06.01.2024. 12:41
  • Podeli:
most između srbije i hrvatske, ilok, bačka palanka, brod udario u most - 5 jan 2024 - foto Borna Jaksic Pixsell-6599626748016.webp Foto: Borna/Jaksic Pixsell

Most na Dunavu koji povezuje Ilok u Hrvatskoj i Bačku Palanku u Srbiji, posle udara barže još nije pušten u saobraćaj, zbog čega ne funkcioniše ni granični prelaz, izjavio je pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miroslav Alempić.

On je istakao da su nadležni organi Srbije obavili pregled stanja mosta i ustanovili da je neoštećen i bezbedan za saobraćaj, o čemu su obavestili hrvatske organe, budući da se most jednim delom nalazi u Hrvatskoj, a jednim u Srbiji.

Alempić je za Tanjug rekao da je i hrvatska strana organizovala komisiju koja treba da utvrdi stanje mosta, pa se sada čeka njihov izveštaj.

"Što se tiče naših nadležnih službi, most može da se pusti ponovo u saobraćaj, ali se čeka saglasnost hrvatske strane", dodao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()