Ambasada SAD u Srbiji obeležila Dan nezavisnosti: Prisustvovao Vučić

Vučić je istakao da ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije.

02.07.2024. 20:03
  • Podeli:
hil vučić-668440f4500ed.webp Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Ambasada SAD u Srbiji večeras je tradicionalnim svečanim prijemom obeležila nacionalni praznik SAD - Dan nezavisnosti, u znak sećanja na 4. jul 1776. godine kada je u Filadelfiji objavljena Deklaracija o nezavisnosti, a prijemu  u rezidenciji ambasadora Kristofera Hila prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na početku ceremonije, američki marinci svečano su predali zastavu SAD ambasadoru Hilu, koji je organizator svečanosti zajedno sa suprugom Džuli, a potom su izvedene himne dve zemlje.

"Na prijemu u Ambasadi SAD povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, jednog od najvažnijih trenutaka u istoriji SAD kada su principi slobode, demokratije i jednakosti postavljeni kao temelj američkog društva", naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Dodao je da ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije.

"Nadam da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju", istakao je predsednik Srbije.

Proslavi dana nezavisnosti SAD prisustvovali su i premijer Vlade Srbije Miloš Vučević kao i ministri Siniša Mali, Ivica Dačić, Marko Ðurić, Bratislav Gašić, Goran Vesić, Slavica Đukić Dejanović, Dejan Ristić, Usame Zukorlić, Tomislav Momirović, Maja Popović, kao i direktora Bezbednosno-informativne agencije Vladimir Orlić kao i generalnii direktor MTS-a Vladimir Lučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()