Ambasador Šestović dočekao avion sa humanitarnom pomoći Srbije za Gazu

Pomoć sadrži 900 tona robe ukupne vrednost od tri miliona evra

11.05.2024. 18:23
  • Podeli:
sestovic pomoc palestina-663f9b83e2480.webp Foto: X/@MFASerbia

Ambasador Srbije u Kairu Miroslav Šestović danas je u Egiptu dočekao drugi avion iz Srbije koji je dovezao humanitarnu pomoć upućenu palestinskom narodu, objavljeno je na nalogu X Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović ranije danas je u ime Vlade Srbije, sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ispratio drugi avion kojim je upućena humanitarna pomoć u robi Palestini, kao vid pomoći ugroženom stanovništvu usled kritične humanitarne situacije u Pojasu Gaze.

Tom prilikom Momirović je poručio da je obaveza i Vlade Srbije i srpskog naroda da upute pomoć ugroženom stanovništvu u Pojasu Gaze i pokažu pažnju i solidarnost.

Ministar je naglasio da pomoć sadrži 900 tona robe ukupne vrednost od tri miliona evra.

"Ako bude potrebno poslaćemo i dodatnu pomoć", kazao je on.

"Prvim avionom juče poslali smo 52 tone", rekao je Momirović i naglasio da će preostala pomoć koja nije stala u ovaj drugi avion ka Egiptu krenuti brodom.

Ambasador Srbije Šestović izjavio je prethodno za RTS da će drugi avion humanitarne pomoći koji je Srbija uputila Gazi danas sleteti na Sinaj, ali da još ne zna kada će pomoć biti dostavljena stanovnicima Gaze jer je prelaz Rafa na granici sa Egiptom zatvoren nakon što ga je zauzela izraelska vojska.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()