Ambasador Vilan poručio iz Beograda: Nema opravdanja za teroristički akt, u Srbiji smo bezbedni

Žandarm Miloš Jevremović juče je ustreljen u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu

30.06.2024. 13:31
  • Podeli:
jahel vilan, 30 jun 2024 - foto TANJUG MARKO ĐOKOVIĆ (4)-66810d3d03ede.webp Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je danas da nema opravdanja za teroristički akt koji se juče desio u Beogradu, kao ni za bilo koje druge napade, na bilo koju populaciju bilo kada i bilo gde u svetu.

Posle posete u Urgentnom centru, zajedno sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem povređenog pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića koji je juče ustreljen u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, Vilan je rekao da vrlo dobro zna i razume koje pretnje potiču od terorizma.

"Ova poseta je prvi radosni trenutak u poslednja 24 sata. Srećan sam zbog stanja u kome se trenutno nalazi povređeni žandarm i želim da se zahvalim bolnici i doktorima na spasavanju njegovog života", rekao je on.

Vilan je naglasio da mu je bilo je izuzetno važno da dođe u posetu povređenom žandarmu i da iskaže iskrenu zahvalnost u svoje lično ime, u ime svoje porodice, zaposlenih u ambasadi, kao i Vlade Izraela i naroda Izraela, jer kako je dodao svi oni jako dobro znaju šta znači terorizam.

On je zahvalio Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova i policiji što obezbeđuju živote svih građana i što omogućavaju da se osećaju sigurno i bezbedno 24 časa dnevno sedam dana u nedelji.

"Bar se ja tako osećam za ove četiri godine koliko sam ovde u svako doba dana ili noći", naglasio je Vilan i dodao da to potvrđuje i hrabrost žandarma Miloša Jevremovića.

On je pozvao sve Izraelce da dođu i nastave da posećuju Srbiju, jer je kako je istakao, po njegovom mišljenju, Srbija danas najbezbednija zemlja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()