Beograd: Održana zajednička vežba pripadnika SAJ i američkih zelenih beretki

Pripadnici dve elitne jedinice pokazali sposobnosti i veštine koje su stekli tokom dvonedeljne zajedničke obuke

26.01.2024. 15:36
  • Podeli:
vežba SAJ i zelene beretke - foto Tanjug Tanjug video 1-65b3c346d6819.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

U bazi Specijalne antiterorističke jedinice danas je održana završna vežba o taktičkom pružanju prve pomoći prilikom rešavanja talačkih situacija pripadnika SAJ Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Zelenih beretki američke Komande za specijalne operacije u Evropi.

Kako se navodi u saopštenju MUP, na vežbi su pripadnici ove dve elitne jedinice pokazali sposobnosti i veštine koje su stekli tokom dvonedeljne zajedničke obuke.

Tokom završne vežbe koja se odnosila na rešavanje talačke krize u poslovnom prostoru novinske agencije, pripadnici SAJ prikazali su tri faze taktičkog pružanja prve pomoći, koje su obuhvatale pružanje prve pomoći pod vatrom, na licu mesta po prestanku borbe i taktiku evakuacije povređenih iz zone borbe.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()