Britanski tajkun Majk Linč vodi se kao nestao posle brodoloma nadomak Sicilije

Njegova luksuzna jahta potonula kod Sicilije

19.08.2024. 19:54
  • Podeli:
majk linč-66c38faa5bdf4.webp Foto: AP Photo/Michael Liedtke, File

Majk Linč, britanski tehnološki tajkun, vodi kao nestao nakon što je njegova luksuzna jahta potonula kod Sicilije, saopštile su danas britanske vlasti.

Linč je proveo više od decenije gradeći najveću britansku softversku kompaniju, a zatim skoro isto toliko vremena boreći se protiv optužbi za prevaru povezane sa prodajom te kompanije vredne više milijardi funti, navodi Rojters.

Izvor upućen u spasilačku akciju potvrdio je da su Linč i njegova supruga, Angela Bakares, bili na britanskoj jahti dužine 56 metara koja se našla usred neočekivano snažne oluje i potonula u ponedeljak u ranim jutarnjim satima u vodama nadomak Palerma.

Jahta je bila u vlasništvu Linčove porodice i u trenutku brodoloma na njoj su se nalazile 22 osobe.

Linč je bio veliki finansijski partner kompanije Darktrace, britanske firme za sajber bezbednost koju je američka firma Thoma Bravo u aprilu ove godine kupila za 5,32 milijarde dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()