Advokat porodica ubijenih: K.K. će biti veštačen da li je u trenutku zločina bio svestan svojih dela

Božović je naveo da su danas u sudnici ostali uskraćeni za objašnjenje “kako to porodica Kecmanović nije odgovorna za 3. maj” jer se Miljana Kecmanović danas po treći put nije pojavila u sudnici.

30.05.2024. 14:56
  • Podeli:
OŠ V Ribnikar UNA-645211be70b92.webp Foto: UNA

 Punomoćnik članova porodica ubijenih u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” Ognjen Božović danas je nakon parničnog postupka objasnio da će maloletnik koji je počinio masakr biti veštačen na okolnosti da li je bio svestan svojih dela u trenutku zločina. 

Podsetio je da je na današnjem suđenju završeno saslušanje svedoka, te da sledi faza postupka veštačenja koja će se uraditi tokom leta i da se u oktobru nastavlja suđenje upravo uvidom u ta veštačenja. 

 “Veštačenja se sprovode u pogledu maloletnog počinioca, odnosno da li je bio svestan u trenutku događaja šta čini i da može pucanjem iz pištolja da rani i ubije druge osobe,” rekao je Božović i dodao da je naloženo i veštačenje svih tužilaca na okolnost intenziteta i dužine trajanja duševnih bolova i straha koji su pretrpeli usled smrti bliskih lica. 

Božović je naveo da su danas u sudnici ostali uskraćeni za objašnjenje “kako to porodica Kecmanović nije odgovorna za 3. maj” jer se Miljana Kecmanović danas po treći put nije pojavila u sudnici. 

On je istakao da će sud ceniti to što je Vladimir Kecmanović došao u sudnicu i nije dao iskaz, kao i to što je Miljana Kecmanović pozivana tri puta da svedoči. 

Advokat Kecmanovića Marina Ivelja je ocenila da se mentalno stanje dece u ovoj školi znatno pogoršalo nakon korona virusa, odnosno da se povećao broj dece sa suicidnim mislima, kao i broj nasilja i izrečenih mera u vaspitno-disciplinskim postupcima.

“Uvideli smo da je dosta propusta postojalo kod psihologa i pedagoga. Broj stručnih saradnika smanjen je u odnosu na broj učenika, zbog čega oni nemaju mogućnost da se pozabave i detaljno obave razgovor sa decom pojedinačno,” tvrdi Ivelja.  

Danas su ispitani svedoci, a zbog obimnog veštačenja koje je naloženo, suđenje je zakazano za oktobar. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()