Advokat Toma Fila o sudbini dečaka koji je osumnjičen za masakr u školi na Vračaru

Od masakra, kakav Srbija ne pamti prošlo je više od dva meseca

12.07.2023. 14:01
  • Podeli:
Hitna pomoć policija Vladislav Ribnikar UNA-6452288aa9d9a.webp Foto: UNA

Dečak Kosta K. (14) koji je, 3. maja ove godine, ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i dalje se nalazi na posebnom odeljenju u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu gde je podvrgnut veštačenju.

Njegov otac V. K. je u pritvoru, dok je majci zabranjeno da napušta Srbiju.

O tome kakva sudbina čeka osumnjičenog dečaka za masakr za "Telegraf.rs" govorio je poznati advokat Toma Fila.

"Osumnjičeni dečak je podvrgnut veštačenju. Ono će biti detaljno i ukoliko tim lekara utvrdi da je on psihički obolela ličnost do kraja života provešće u ludnici. S druge strane, ako se utvrdi da nema poremećaja on ide kući", tvrdi Fila.

Poznati advokat osvrnuo se i na Kostine roditelje.

"Ne znam mnogo činjenica o njegovom ocu da bi prognozirao ishod. Sve zavisi od tužilaštva i za šta će on biti optužen i čime se to dokazuje. Što se tiče majke ne vidim šta će biti rezultat starateljskog organa. Da li je bilo zlostavljanja deteta", kaže Fila nakon više od dva meseca od tragedije.

Dečak koji je počinio masakr u trenutku zločina nije imao punih 14 godina i po našem Krivičnom zakonu nije krivično odgovoran.

Od masakra, kakav Srbija ne pamti prošlo je više od dva meseca, a u vezi sa slučajem dogodilo se nekoliko stvari - roditeljima dečaka privremeno je zabranjeno upravljanje imovinom, a ocu je 30. juna pritvor produžen za još 30 dana.

Kada je u pitanju zabrana upravljanja imovinom, sve oštećene porodice su u okviru krivičnog postupka podnele imoviknsko-pravni zahtev u odnosu na oca dečaka, dok je jedna osoba to uradila u odnosu na majku, ali u parničnom postupku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()