Advokat Fila objašnjava zašto se ubice Danke Ilić neće izvući: Ako se ne nađe telo - opet idu na robiju

Radnici "Vodovoda" nalaze se u pritvoru i terete se za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu

10.04.2024. 13:12
  • Podeli:
Tan2024-03-0310262585_8 toma fila foto vladimir šporčić-661669c719264.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić na terenu u Borskom okrugu, ali se još uvek traga za telom devojčice. Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke. 

Inspektori pretražuju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju potok koji je u blizini, a u planu je da se izvrši pregled rezervoara za vodu. 

U ponedeljak je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, obišla prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara, ali tela tu nije bilo. 

Advokat Toma Fila izjavio je danas povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, da postoji zabluda da kada nema tela nema ni dela, jer su do sada svi prikupljeni dokazi i DNK tragovi devojčice dovoljni da osumnjičeni za njeno ubistvo budu osuđeni. 

Komentarišući to što su osumnjičeni za ubistvo priznali ubistvo policiji, ali da telo devojčice još nije pronađeno, Fila je za Tanjug rekao da se jedan od osumnjičenih branio ćutanjem, a da je drugi priznao i napomenuo da priznanje vredi kod istražnog sudije, a ne u policiji. 

Foto: Facebook/Ivana Ilic

Fila kaže i da je on lično protiv uvođenja smrtne kazne zato što to nije hrišćanski i zato što je to "opasna igračka" u rukama vladajuće klase. 

"Sada je već iskorišćeno ubistvo devojčice da se traži uvođenje smrtne kazne, i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je to predložio, a odmah su već počeli da dodaju i veleizdaja. Ne sme da se dozvoli političarima da imaju pravo na izricanje smrtne kazne", istakao je advokat.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje. Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()