Belivuku i ekipi pozlilo: Prekinuto suđenje, reagovala Hitna pomoć

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta i rekla da će se suđenje nastaviti nakon što Hitna pomoć pregleda optužene

18.09.2023. 16:32
  • Podeli:
Tan2023-02-0315091209_5 Belivuk suđenje, MUP Srbija, policija, specijalci, kriminal Vladimir Sporčić (1)-63f739a61f3a9.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je prekinuto  suđenje i određena je pauza dok doktori pregledaju  Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su se požalili da im nije dobro.

Miljković je od suda zatražio da ga pregleda doktor jer se ne oseća dobro i zuji mu u ušima, a za njim je Marko Budimir rekao takođe da mu nije dobro, kao i Belivuk.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta i rekla da će se suđenje nastaviti nakon što Hitna pomoć pregleda optužene.

Branilac Nikola Jerković tražio je izuzeće postupajućeg sudskog veća zbog sumnje na pristrasnost, kao i predsednika Višeg suda i Apelacionog suda. 

Sudija je zatim odbacila zahteve za izuzeće uz obrazloženje da su zahtevi usmereni na odugovlačenje postupka.

Optuženi Dragan Mitrović, Senad Rešović, Aleksa Šejić, Aleksa Stošić, Marko Budimir, Vladimir Grek, Marko Andrić, Miloš Budimir, Dejan Tešić otkazali su danas punomoćje svojim advokatima, zbog čega je sudija razdvojila postupak u odnosu na njih. 

Belivuk je od sudije zahtevao da se sudski postupak vrati na početak jer tvrdi da se vodi nezakonito i dodao da ne želi da kada dođe do presude Apelacioni sud ukine presudu i naloži da im se ponovo sudi.

Miljković je tražio izuzeće postupajućih tužilaca, Mladena Nenadića kao i Zagorke Dolovac, koji predlog je sudija odbila jer je već odlučivano o tome, dok je u slučaju Vrhovnog javnog tužioca Dolovac, sudija rekla da nije izneo dovoljno argumenata.

Sudija je na početku razdvojila postupak u odnosu na Nemanju Đurića jer on nema branioca, odnosno on je otkazao punomoćje dvojici advokata, zbog čega je dobio advokata po službenoj dužnosti koja je zamolila sud da ga oslobodi zbog zdravstvenog stanja. 

Belivuk je na početku rekao da odbrana zahteva da se Katarina S. vanbračna žena ubijenog Gorana Mihajlovića, ispita u sudnici, te da nije dovoljno samo da se pročita njen iskaz iz tužilaštva. 

Za današnje suđenje je predviđeno saslušanje oštećenog I.S. kojeg su kako se navodi u optužnici pripadnici grupe oteli i držali na stadionu FK Partizan gde su ga tukli i silovali.

Današnje suđenje su iz dela za publiku u sudnici pratili desetak mladića.

Na prethodnim suđenima saslušani su članovi porodice i supruge ubijenih muškaraca.

Pre oštećenih, okrivljeni-saradnici Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin su sudu ispričali svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()