Beograd: Serijski silovatelj ponovo na slobodi nakon odsluženih 15 godina

Prva silovanja počinio je u dobi od 14 godina

23.09.2022. 09:19
  • Podeli:
silovanje zločin ubistvo nasilje pixabay-1663917448997.webp Foto: Pixabay

Serijski silovatelj, više puta osuđivan zbog višestrukih silovanja i pljački, pušten je na slobodu nakon što je odslužio i poslednju kaznu. U zatvoru u Padinskoj Skeli proveo je 15 godina.

Igor M. (44) prvo je silovanje počinio 1992. godine, sa 14 godina, kada je za tri dana napao devet žena, od čega je četiri silovao. 

Na slobodu je izašao 2001. godine, ali već mesec dana po izlasku iz zatvora silovao je još jednu ženu i počinio osam razbojništava.

U jednom kozmetičkom salonu silovao je M.A. i opljačkao tako što je prvo tražio od devojke kremu, a onda, videvši ključ u vratima, zaključao je salon, odvukao je u solarijum gde ju je silovao.

Višestruki povratnik

Tada je osuđen na 10 godina zatvora, ali je iz Zabele, piše Telegraf, izašao već nakon pet i po godina.

Ni taj boravak u zatvoru nije napravio pomak u njegovoj rehabilitaciji niti shvatanju krivičnih dela, pa je već 2007. godine u beogradskom butiku silovao radnicu uz pretnju nožem, a u istoj radnji je ukrao novac i jaknu.

Sledećeg dana je počinio pljačku u beogradskoj optičarskoj radnji.

Nakon toga krenula je opsežna potraga za njim koja je trajala četiri dana.

Uhapšen je 20. septembra 2007. godine.

Jedino što se o njemu zna je da ono što su mediji objavili 2007. godine - da je reč o muškarcu visokom 175 cm i da je tamnoput. 

Niti jedno silovanje nije priznao, ali sva razbojništva jeste. Prilikom saslušanja je izjavio da je od ukradenih stvari i novca kupovao drogu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()