Bogat "ulov" na Gradini: Carina pronašla hladno oružje i gasni pištolj skrivene u automobilu

Vozač je rekao da nema ništa da prijavi, ali je utvrđeno da se u unutrašnjim pregradama vozila krije čitav arsenal oružja

18.03.2024. 15:17
  • Podeli:
zaplena hladnog oružja i gasnog pištolja na gradini, gradina - 18 mart 2024 - Tanjug Ministarstvo finansija - Uprava Carina (4)-65f84c0cada99.webp Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija - Uprava Carina

Carinski službenici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje hladnog oružja (katana, noževi, sekira) i gasnog pištolja skrivenih u jednom automobilu, saopštila je danas Uprava carine. 

Slučaj je otkriven 16. marta, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil kojim je upravljao strani državljanin. 

Iako je vozač rekao da nema ništa da prijavi, detaljnom kontrolom je utvrđeno da se u unutrašnjim pregradama automobila krije čitav arsenal hladnog oružja: japanski samurajski mač (katana) u futroli, četiri noža i jedna sekira, kao i gasni pištolj marke ''Record mod. 15-9'' sa pripadajućim okvirom i 5 metaka od 9 milimetara. 

Putnik je potvrdio da su pištolj, katana, noževi i sekira njegovi, ali ih nije prijavio jer nije posedovao bilo kakvu dokumentaciju i neophodnu dozvolu. 

Svo krijumčareno oružje i putnik u čijem je automobilu otkriveno predati su policiji u dalju nadležnost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()