Suđenje grupi Veljka Belivuka: Branilac ponovo ima isti zahtev

Kako smatra, predsednik veća ne vodi postupak objektivno, već je na strani tužilaštva

12.02.2024. 15:42
  • Podeli:
Veljko Belivuk_hapšenje_Foto Profimedia-63d3ca92f3248.webp Foto: Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu brailac Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Dejan Lazarević na današnjem suđenju ponovo je tražio izuzeće postupajuće sudije.

Lazarević je tražio izuzeće jer, kako smatra, predsednik veća ne vodi postupak objektivno, već je na strani tužilaštva. 

"Mi nećemo da budemo nemi posmatrači, a vidim da neće ni optuženi" istakao je Lazarević. 

Lazarević je pre toga naveo da bi trebalo da se ispitaju svi koji su prisustvovali uviđaju u kući u Ritopeku gde su se, prema navodima optužnice, dešavala ubistva, te da se utvrdi ko je dostavio dokumentaciju o baznim stanicama optuženih. 

Belivuk je na suđenju predložio sudu da naloži tužiocu da dostavi sudu video i audio materijal samog ulaska u skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku kako bi utvrdili ko je bio na uviđaju i da te osobe budu pozovane kao svedoci.

Predložio je i da tužilac dostavi imena svih ljudi sa uviđaja kao i njihove tadašnje funkcije. 

Miljković se nadovezao na Belivukove predloge i rekao da je tokom uviđaja u Ritopeku pronađeno 14 DNK uzoraka nepoznatih osoba, pa je ponovio da su to možda tragovi žrtava ili kontaminirani dokazi. 

Optuženi Miloš Budimir danas je rekao da je odbio grafološko veštačenje u pritvoru jer misli da sudija nezakonito vodi ovaj postupak, tražeći od nje da prvo ispita ko je na izveštajima o uviđaju iz kuće u Ritopeku napisao "izmeniti u omotu izveštaje", nazivajući ih falsifikovanim dokumentima.

Budimir je u suštini ponovio predloge svog branioca Lazarevića da se ispita ko je dostavio iz Telenora izveštaje o baznim stanicama za optužene, kao i snimak sa uviđaja iz kuće u Ritopeku.

On je ponovio da nije imao telefon, te da bazne stanice odnosno broj koji je upisan kao njegov nije pripadao njemu.

Sudsko veće se povuklo radi donošenja odluke o izuzeću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()