Čekaju se dodatne analize: Novi detalji o zdravstvenom stanju dece koja su se otrovala u Krupnju

Sva deca kod kojih su primećeni znaci oboljevanja su na dijetetskom režimu

19.08.2024. 10:25
  • Podeli:
doktor, lekar, medicina, bolnica, epidemija, pixabay-65ccc67180b64.webp Foto: Pixabay

Nakon što su u subotu prijavljene stomačne tegobe kod 50-ak dece koja su na sportskim pripremama u Hotelu Grand u Krupnju, nema novih slučajeva obolelih. 

Zavod za javno zdravlje Šabac sproveo je redovan i naložio vanredan nadzor i čeka se na rezultate analize kako bi bio utvrđen uzrok zdravstvenih problema kod dece, praćenih mučninom, povraćanjem i dijarejom. 

Sva deca kod kojih su primećeni znaci oboljevanja su na dijetetskom režimu i, kako saznajemo, dobro se osećaju.

Reč je o deci uzrasta od pet do 16 godina i njihovim trenerima iz Srbije i inostranstva, koji su u Krupnju borave na sportskim pripremama. 

Odmah po prijavi, ekipe Zavoda za javno zdravlje Šabac izašle su na teren gde proveravaju higijensku i zdravstvenu ispravnost hrane, vode i uslova u kojima deca borave, kako bi se utvrdio uzrok prijavljenih tegoba. 

Iz Zavoda za javno zdravlja kažu da je situacija pod kontrolom i da niko nije hospitalizovan.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()