Četvoro optuženih: Podignuta optužnica za ubistvo Ranka Eskobara na pumpi u Rušnju

U optužnici su otkriveni i svi detalji ubistva

07.09.2023. 14:36
  • Podeli:
ranko radošević eskobar mup (2)-640dbf2f4e3a1.webp Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv četvoro okrivljenih za učešće u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar (53) u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Namamljen u kafić putem oglasa

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija optuženi su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Državljani BIH, koji su u međuvremenu izručeni Srbiji, Marko Pjanović (28) i Azra Š. (22) optuženi su za krivično delo Teško ubistvo u pomaganju.
Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je takodje predložilo sudu da produži pritvor svim okrivljenima.

Prema navodima tužilaštva, Stefan Z. i Luka V. su 9. marta ove godine u 11,05 asova "na podmukao način" upucali Radoševića koji je nakon pucnjave preminuo. Istovremeno, doveli su, kako se navodi u optužnici, u opasnost tri gosta u kafiću na pumpi.

Podsetimo, dvojica napadača su sa hirurškim maskama na licu ispalili više hitaca na Ranka Radoševića zvanog Eskobar, a Stefan Z. ga je naknadno "overio" ispalivši ranjenom Eskobaru metak u glavu nakog čega je preminuo.

Lažna prodaja automobila kao mamac

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke “Golf 4 karavan" koje su potom zapalili u naselju “Petlovo brdo” koji su im obezbedili Marko Pjanović i Azra Š., sada optuženi kao saučesnici.

Nakon što su ušli na teritoriju Srbije, Marko Pjanović je u jednoj rentakar agenciji u Beogradu iznajmio na svoju ličnu kartu automobil “Fiat tip 500”, da bi potom 27. februara, mobilnim telefonom kontaktirao Eskobara radi kupovine njegovog automobila PMV “Golf 8”. Nakon toga su se, putem SMS poruka, dogovorili da će se naći na benzinskoj stanici u Rušnju gde je Marko Pjanović došao iznajmljenim automobilom.

Devet dana kasnije Marko Pjanović je ponovo kontaktirao Ranka Eskobara i dogovorio sastanak na pumpi kako bi on sigurno u to vreme bio tamo da bi ga potom Stefan Z. i Luka V. ubili.

Azra Š. je, kako se sumnja, 4. marta zajedno sa Markom Pjanovićem u Кraljevu sa jednog parkinga otuđila vozilo “Golf 4 karavan” i dovezla ga u Beograd, a osumnjičeni Marko Pjanović se dovezao iznajmljenim “Fiat tip 500”. Pomenuti “Golf 4 karavan” su kasnije Stefan Z. i Luka V. koristili za ubistvo Ranka Radoševića zvanog Eskobar.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()