Crne brojke u Srbiji: Svake godine pogine oko 50 vozača mopeda i motocikala

Ova kategorija učesnika u saobraćaju susreće se sa brojnim problemima, kaže Vladimir Jevtić

29.01.2024. 10:33
  • Podeli:
motociklista, motocikl, motor, saobraćajna nesreća, sudar - profimedia-65a93b56b849a.webp Foto: Profimedia

Predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista Vladimir Jevtić izjavio je danas da svake godine u Srbiji pogine oko 50 vozača i putnika na motociklima i mopedima, a izmedju 1.100 i 1.300 bude povređeno.

On je za Tanjug rekao da vožnja dvotočkaša u toku zime zahteva posebne veštine i zaštitnu opremu od vozača, kao i da su rizici stradanja znatno veći zbog lošije vidljivosti i hladnih kolovoza.

"U Srbiji ima i više od 5.000 dostavljača i veliki broj njih je na dva točka na motociklima, mopedima i biciklima. Ova kategorija učesnika u saobraćaju susreće se sa brojnim problemima. Moto sezona se više jednostavno ne završava. Naravno da imamo povećan broj motociklista kada je dosta toplije vreme, ali sada imamo mnogo dostavljačkih službi", rekao je Jevtić. 

Prema njegovim rečima, u slučaju njihove povrede, vrednost bilo koje dostave ne može da se meri sa vrednošću troškova lečenja koji mogu biti i više desetina hiljada evra.

"Budite svesni da su i dalje vozači motocikla, bicikla i mopeda u saobraćaju. Proveravajte oko sebe, a što se tiče vozača dvotočkaša ovaj period je poprilično zahtevan za upravljanje i jako je hladno", rekao je Jevtić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()