Da li će postupak protiv porodice Kecmanović biti javni: Zavisi od jedne stvari

Juče su ispitane tri porodice, danas je planirano da iskaz daju još tri oštećene porodice

29.12.2023. 13:56
  • Podeli:
šest meseci ribnikar pucnjava una (1)-6544d85032d8c.webp Foto: UNA

Advokat Zora Dobričanin izjavila je danas da od odluke suda zavisi da li će nastavak parničnog postupka protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja ove godine ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba, biti javni.

"Juče su ispitane tri porodice, danas je planirano da iskaz daju još tri oštećene porodice. Od kolega koji zastupa čula sam da je bilo veoma emotivno, da je bilo puno suza kao što je i uvek kada se oni pojave bilo da je to u sudnici ili našim advokatskim kancelarijama jer je to svojevrsno zlo koje je zlo posebno za njih, a i za sve nas", rekla je ona za Tanjug. 

Prema njenim rečima, optužnica je stala na pravnu snagu, došla u sud, dobila je sudećeg sudiju i na njemu je da u narednih mesec dana zakaže suđenje, ali s obzirom da on, kako je rekla, brzo radi, Dobričanin smatra da će biti zakazano u narednih mesec dana. 

"Ima mnogo dokaznog materijala, ne radi se prvih desetak dana januara pa verujem da će iskoristiti to vreme za pripremu. To i počinje sa pripremnim ročištem gde tužilac izlaže optužnicu i predlaže svoje dokaze, odbrana prihvata ili osporava i predlaže svoje, mi kao oštećeni imamo pravo takođe da predložimo dokaze i da u tome svemu učestvujemo", navela je ona.

Dobričanin kaže da je pripremno ročište uvek tajni deo postupka, i napominje da u ovom predmetu ima mnogo delova postupka koji po sili zakona moraju da budu zatvoreni za javnost. 

"Ja lično želim da građani Srbije iz tog postupka saznaju sve što mogu, da nam se to ne ponovi jer, znam da je to nemoguće, ali kada bi samo na pet sekundi mogle da se vide sekvence par fotografija iz te fotodokumentacije, mislim da i svi oni koji na određeni način imaju određeni vid podrške prema okrivljenima i dečaku ubici, da bi to prestalo. Ja posle 30 godina rada, kada sam to videla, nisam mogla da spavam nedelju dana", izjavila je ona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()