Da li je izrečena kazna premala: Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Pašajliću

Pored kazne zatvora u koju mu je uračunat pritvor, Pašajliću su izrečene i dve mere bezbednosti

03.06.2024. 16:24
  • Podeli:
sudnica, suđenje, pravo, pravda - shutterstock-6656fd1b51601.webp Foto: Shutterstock

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će uložiti žalbu na presudu kojom je Uroš Pašajlić osuđen na kaznu zatvora od sedam godina i osam meseci jer je sedmogodišnju ćerku držao bez nadzora samu u stanu, odnosno u kadi. 

Pašajlić je za krivično delo nasilje u porodici učinjeno na štetu maloletne ćerke osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, a za zlostavljanje i mučenje devojke na kaznu zatvora od 10 meseci, zbog čega mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam meseci. 

Tužilaštvo je najavilo da će uložiti žalbu na tu presudu i predložiti izricanje maksimalne kazne zatvora za oba krivična dela, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Pored kazne zatvora u koju mu je uračunat pritvor, Pašajliću su izrečene i dve mere bezbednosti, jedna za lečenje narkomana, a druga za lečenje alkoholičara. 

Pašajlić će zbog izrečenih mera biti smešten u zatvorsku bolnicu, a sudija je precizirao da mera obaveznog lečenja narkomana ne može da traje duže od tri godine. 

Sud mu je danas produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Njemu su optužnicom na teret stavljena krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta 2023. godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. Ž. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24.marta 2023. godine izvršen pretres stana na Zvezdara, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()