Dačić doneo odluku o ukidanju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma

Mere prestaju danas od 19 časova, i prelazi se na žuti nivo

05.07.2024. 16:36
  • Podeli:
ivica dačić, 16 jun 2024 - foto TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-666ef12bef5a7.webp Foto: TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić doneo je danas odluku, s obzirom na smanjeni nivo bezbednosnih izazova, rizika i pretnji od terorističkog akta, o ukidanju crvenog nivoa bezbednosnih pretnji od terorizma.

Mere koje su naložene u skladu sa crvenim nivoom bezbednosnih pretnji od terorizma, prestaju danas od 19 časova, i prelazi se na žuti nivo, što je umereni stepen ugroženosti od terorizma, saopšteno je iz MUP-a.

U skladu sa žutim nivoom bezbednosnih pretnji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaće pojačane mere predostrožnosti i pozornosti, u cilju zaštite objekata od vitalnog značaja za Srbiju, ključne infrastrukturne objekte, tržne centre, bioskope, javne objekte i mesta masovnih okupljanja.

Crveni nivo bezbednosti uveden je prošle subote, posle napada na pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()