Dečak (2) povređen u vrtiću: Vrata mu priklještila šaku, amputiran mu deo prsta

Dečaku je šaka priklještena nepažnjom vaspitačice

25.04.2023. 14:57
  • Podeli:
dete bolnica profimedia-0537879098-63aecac69d631.webp Foto: Profimedia

Dete V.C. (2) povređeno je 20. aprila u vrtiću Oblačak kada mu je vaspitačica vratima priklještila šaku, pišu beogradski mediji.

Policija je, prema pisanju medija, oko 15.40 časova 20. aprila obaveštena da je na Dečiju kliniku u Tiršovoj doveženo dete u pratnji majke i vaspitačice iz obdaništa Oblačak.

Utvrđeno da je dete V.C. (2) tog dana boravilo u obdaništu “Oblačak” na Zvezdari i da je prilikom zatvaranja metalnih vrata (kapije), vaspitačica prilklještila palac desne šake detetu, prenosi Blic.

U bolnici su konstatovane teške telesne povrede, delimična amputacija palca desne šake.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo da se uzmu izjave od vaspitačice i majke dečaka, povodom povređivanja deteta V.C. (2) u vrtiću na Zvezdari.

"U vezi povređivanja deteta V.C. u vrtiću “Oblačak” na Zvezdari od 20. aprila, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo PS Zvezdara da se u daljem postupanju uzme izjave od vaspitačice, majke povređenog deteta, da se pribavi video nadzor iz vrtića kada se povređivanje dogodilo, kao i da se pribavi medicinska dokumentacija na okolnosti vrste i težine nastalih povreda kod deteta", saopštili su iz Prvog osnovnog tužilaštva.

Tužilaštvo će nakon svih traženih provera proceniti i doneti odluku da li ima elemenata nekog krivičnog dela ili se radi o nesrećnom slučaju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()