Dobričanin: Mučno je pratiti suđenje, odgovor na pitanja o ubistvima u Ribnikaru nećemo dobiti

Na današnjem suđenju majka dečaka Miljana Kecmanović je iznela odbranu i počela da odgovara na pitanja oštećenih

15.05.2024. 15:02
  • Podeli:
miljana kecmanović sava radovanović tanjug-6644b22181b6e.webp Foto: Sava Radovanović Tanjug

Suđenje roditeljima dečaka K.K. koji je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet đaka i čuvara škole je mučno pratiti jer će izostati odgovori na pitanja u vezi sa ubistvima, s obzirom na to da roditelji odgovaraju za druga krivična dela, rekla je advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja je jedan od punomoćnika oštećenih u ovom postupku.  

Nakon današnjeg suđenja, koje je zatvoreno za javnost, ona je prenela novinarima da je u sudnici mučna atmosfera jer su na jednoj strani roditelji dečaka koji je masakr počinio, a koji za to zbog granice krivične odgovornosti ne može da odgovara i ne može biti u sudnici, dok su sa druge strane članovi ubijenih i povređenih, koji žele odgovore na pitanja za ubistva.

“Odgovori na pitanja u vezi sa ubistvima su ono što sve nas interesuje, ali mi te odgovore nećemo dobiti na ovom suđenju i zato je sve ovo veoma mučno", navela je Dobročanin pojašnjavajući da se ovaj postupak ne vodi zbog ubistava, jer dečak koji ih je počinio nije krivično odgovoran, već protiv njegovih roditelja koji odgovaraju za teško delo protiv opšte sigurnosti i druga krivična dela.

Advokat Irina Borović, branilac optuženih Kecmanovića novinarima je ispred Palate pravde, nije komentarisala današnje suđenje jer je zatvoreno za javnost, ali je navela da su u parničnom postupku priložili kao dokaz snimak na kom se, kako tvrdi, vidi  da predsednik streljačkog kluba Ratko Ivanović obučava maloletnog K.K. koji je masakr počinio, da rukuje vatrenim oružjem. 

Ona tvrdi da je to bio prvi kontakt K.K. sa vatrenim oružjem, dodajući da ta radnja nije zabranjena bila ni tada, niti sada. 

Na današnjem suđenju majka dečaka Miljana Kecmanović je iznela odbranu i počela da odgovara na pitanja oštećenih. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()