Dojave o bombama u nekoliko beogradskih škola

Dojave su stigle na elektronske adrese ti srednje i dve osnovne škole u Beogradu.

17.10.2022. 11:17
  • Podeli:
MUP_Srbija-1665435733119.webp Foto: MUP Srbija

Ministarstvo prosvete saopštilo je da su dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle jutros na elektronske adrese pet škola na teritoriji Beograda, tri srednje i dve osnovne.

Ekipe MUP-a su na terenu, učenici i zaposleni su evakuisani, a nakon okončanja kontradiverzionog pregleda učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno.

Dojave su stigle na mejl adrese Medicinske škole na Zvezdari, Trinaeste beogradske gimnazije, Srednje škole "Barajevo", kao i na adrese dve osnovne škole - "Pavle Popović" u Vraniću i "Branislav Nušić" na Voždovcu.

Učenici OŠ "Pavle Popović" u Vraniću su vraćeni na nastavu, nakon što je MUP utvrdio da je reč o lažnoj dojavi.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije, dodaje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()