Dragan J. Vučićević otišao u zatvor

Dragana J. Vučićevića su u zatvor ispratili supruga i kolege

03.04.2023. 11:42
  • Podeli:
vucicevic_centralni_zatvor_03042023_0024 M.M.ATAImages-642a9f3aeabc7.webp Foto: M.M./ATAImages

Vlasnik i glavni urednik medija Informer Dragan J. Vučićević ušao je jutros u 09:40 u zatvor na izdržavanje kazne zbog toga što je odbio da plati kaznu od 200.000 dinara, na osnovu sudske presude kojom je u dva tvita uvredio novinara Jugoslava Ćosića, tvrdnjom da je "šiptarski plaćenik".

Dragana J. Vučićevića su u zatvor ispratili supruga i kolege, sa kojima se pozdravio pre ulaska na kapiju Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici.

"Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odsluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekriminalizaciju uvrede", rekao je Vučićević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je izjavio da je "loše za zemlju da urednik Informera ide u zatvor".

"To pitanje je mnogo kompleksnije jer ja sam mislio da je to neslana šala. Pozvao sam sinoć Vučićevića telefonom kada sam završio svoje obaveze u Pazaru, Raški i Kraljevu. Ja vidim da je on odlučan da svoj protest izrazi na taj način da ide u zatvor. Ja ne mogu da kritikujem ad personom sudije jer bi na taj način rušio institucije Republike Srbije i ne mogu da ulazim u meritum stvari, ali mnogo čudnih stvari ima u našem pravosuđu, rekao je između ostalog Vučić i dodao:

"Ja sam ga molio sinoć da to ne radi, rekao sam nije problem uplatiću ja, to je meni jedna plata, ali je on rešio da time pokaže, da se time bori za svoje principe i da pokaže koliko je besmisleno. To je loša vest za Srbiju, to će loše da odjekne kod građana Srbije, za ove druge me baš briga. Ja ću nastaviti da ga molim, ali to što sam sinoć molio nije vredelo", doda je Vučić.

Pošto je Vučićević ranije najavio da neće da plati kaznu, sud mu je to zamenio zatvorom, a jedan zatvorski dan je 1.000 dinara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()