Draganu Bjeloglriću će se suditi u Beogradu

Zbog nasrtaja na Predraga Antonijevića glumcu preti kazna od 6 meseci zatvora

22.12.2021. 13:03
  • Podeli:
Dragan_Bjelogrlic_pixell-1663598031030.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Povodom fizičkog nasrtaja glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića na kolegu Predraga Antonijevića ovog leta u Nišu, Vrhovni kasacioni sud (VKS) usvojio je predlog postupajućeg niškog sudije da se suđenje dodeli Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Iz VKS su saopštili da je osnovan predlog sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu da se zbog procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Razlog za to je, kako se navodi, što su okrivljeni, oštećeni, svedoci u postupku i branilac iz Beograda, pa je celishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom.

Da podsetimo, optužni predlog protiv Bjelogrlića od 26. novembra podnet je jer je tokom 56. Filmskih susreta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Tužilaštvo je, kako je ranije kazao portparol Ivan Marković, od suda zatražilo da Bjelogrliću izrekne kaznu zatvora od šest meseci. Glumac na saslušanju u tužilaštvu nije negirao da je izvršio krivično delo i tom prilikom je izrazio žaljenje.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()