Dušku Šariću određen pritvor

Pritvor može trajati do 60 dana

05.01.2024. 16:44
  • Podeli:
duško darko šarić Antonio AhelATAImages Pixsell-659698b98b6e3.webp Foto: Antonio AhelATAImages /Pixsell

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal odredilo je danas Dušku Šariću i Milanu Vučiniću pritvor koji može trajati do 60 dana, naveo je sud u zvaničnom saopštenju.

Doneto je rešenje kojim je ostavljeno na snazi rešenje ovog suda od 27.07.2022. godine, kojim je prema okrivljenom Dušku Šariću određen pritvor.

Pritvor mu je određen iz razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, i to usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a koji pritvor mu se računa od 04.01.2024. godine, kada je lišen slobode i koji mu po ovom rešenju može trajati najduže 60 dana.

Takođe, u pritvoru koji najduže može trajati 60 dana, iz istih razloga ostaje i drugi optuženi Milan Vučinić

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()