Dva muškarca nastradala u nabujaloj reci Trnavici u Novom Pazaru

Na terenu su ekipe stručnih službi, radi se na traganju nestalih u reci i raščišćavanju terena od štete

Autor: Web UNA Srbija
19.01.2023. 12:02
  • Podeli:
Reka Raška_kiša_Novi Pazar_bujica_poplava_Foto Tanjug Aaleksandar Nićiforović-63c8fb63805a2.webp Foto: Tanjug / Aaleksandar Nićiforović

Dvojica novopazaraca nastradala su u naselju Čermidžinica pokušavajući da stave vreće sa peskom, kako bi zaustavili nabujalu reku Trnavicu, javio je Tanjug. Prema rečima jednog očevica, ostale muškarace koje je nabujala reka povukla sa sobom, komšije su izvukle iz bujice.

Na terenu su ekipe stručnih službi, radi se na traganju nestalih u reci i raščišćavanju terena od štete. Dopisnici prenose da kiša pada od sinoć bez prestanka.

Mediji su prethodno objavili da su tri osobe upale u reku Trnavicu u Novom Pazaru. Prema tim izveštajima, spasioci su jednu osobu izvukli iz reke, dok se za dve tragalo, dok pripadnici nadležnih spasilačkih službi utvrđuju stanje na terenu.

Na rekama Raški i Jošanici na teritoriji Novog Pazara uvedena je vanredna odbrana od poplava, a zbog kiše, koja od sinoć pada, i porasta vodostaja novopazarskih reka, izlila se reka Raška.

Duž svih vodotoka u gradu nalaze građevinske mašine koje intervenišu na kritičnim mestima, izjavio je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak, dodajući da je situacija, za sada, pod kontrolom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()