Epilog užasa u Novom Sadu: Aladić osuđen zbog obljube i seksualnog uznemiravanja maloletnice

Zakonska zastupnica maloletne oštećene je sa imovinskopravnim zahtevom upućena na parnični postupak

17.09.2024. 10:28
  • Podeli:
zatvor hapšenje shutterstock-65fabe708108a.webp Foto: Shutterstock

Viši sud u Novom Sadu osudio je Viktora Aladića (47) na kaznu zatvora od 11 i po godina zbog obljube sa maloletnicom i nedozvoljene polne radnje. Sud mu je u izrečenu kaznu zatvora uračunao i vreme provedeno u pritvoru, koji je produžen do upućivanja u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, objavljeno je na sajtu tog suda.

Nakon izdržane kazne, prema njemu će se sprovoditi posebne mere obaveznog javljanja organu policije, zabrana posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica, obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta, obavezno obaveštavanje o promeni prebivališta i boravišta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

Mere će se srovoditi najduže 20 godina, a sud će posle isteka svake četiri godine odlučivati o potrebi njihovog daljeg sprovođenja.

Zakonska zastupnica maloletne oštećene je sa imovinskopravnim zahtevom upućena na parnični postupak.

Okrivljeni je obavezan na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Ovo je prvostepena presuda protiv koje odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()