Gašić: Znamo ko je ubio Olivera Ivanovića i pod čijom je zaštitom

On je dodao da je imaju snimke sa aerodrome u Tirani kada je sleteo, slike kada je ušao u Prištinu i kada je ulazio u stan.

21.06.2023. 14:47
  • Podeli:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da službe Srbije tačno znaju ko je ubica Olivera Ivanovića.

"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom ovaj čovek da nam daju podatke", rekao je Gašić u Skupštini Srbije.

On je dodao da je imaju snimke sa aerodrome u Tirani kada je sleteo, slike kada je ušao u Prištinu i kada je ulazio u stan.

On je dodao da je to rezultat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP, BIA.

"Naše pitanje je stalno bilo našim partnerima da nam daju slike sa kamera, kažu da je bila magla. Dajte nam snimke, uključite nas u istragu oko svega toga", kazao je Gašić.

To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen, rekao je Gašić.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa ispred kancelarije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su Silvana Arsović, Rade Basara, Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Prva optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića podignuta je krajem 2019. godine, a trenutno traje suđenje po trećoj izmenjenoj optužnici.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()