Godinu dana agonije: Vodi se postupak protiv roditelja dečaka koji je ubio vršnjaka u Niškoj Banji

Sumnja se da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u saizvršilaštvu

12.09.2024. 15:48
  • Podeli:
policija srbija mup srbije-6537a00a2bc17.webp Foto: MUP RS

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu uputilo je predmet protiv roditelja 13-godišnjeg dečaka koji je 5. oktobra prošle godine u Niškoj Banji ubio svog vršnjaka, Višem javnom tužilaštvu u tom gradu.

Predmet je upućen radi provere mogućnosti da se u njihovom postupanju stiču elementi krivičnog dela u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, potvrđeno je za Tanjug u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Beogradski mediji navode da je protiv roditelja Više javno tužilaštvo pokrenulo postupak zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u saizvršilaštvu.

Za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora od jedne do 12 godina.

Dečaka A. S. je na smrt izbo školski drug u porodičnoj kući, a s obzirom da je u trenutku krivičnog dela dečak imao 13 godina on je krivično neodgovoran.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()