Hapšenje u Zrenjaninu: Vlasnik preduzeća osumnjičen za utaju više od 75 miliona

Osumnjičenom licu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati

29.09.2023. 11:38
  • Podeli:
mup policija hapšenje-643e99bb6d93a.webp Foto: MUP RS

U zajedničkoj akciji poreske policije i MUP-a u Zrenjaninu, uhapšen je vlasnik preduzeća iz tog grada osumnjičen za delo poreska utaja kojim je oštetećen budžet Srbije za iznos od preko 75 miliona dinara.

Osumnjičeni iz Kleka, odgovorno lice preduzeća iz Zrenjanina, je u periodu od 2018. do 2020. godine izbegao plaćanje poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 4.920.818,00 dinara, tako što je na teret rashoda poslovanja prikazao troškove koji ne mogu biti priznati u tu svrhu. 

U istom periodu, izbegao je i plaćanje poreza na druge prihode u iznosu od 6.239.657,00 dinara, tako što je navodnim izmirenjem obaveza prema dobavljačima, po računima neistinite sadržine, prikrio šemu odliva novca i činjenicu da je taj novac isplatio većem broju fizičkih lica, na šta je bio u obavezi da obračuna i plati navedeni porez. 

U periodu od 2018. do 2021. godine, osumnjičeni je izbegao da plati i porez na zarade i pripadajuće doprinose za obavezno socijalno osiguranje u iznosu od 64.134.500,00 dinara, tako što je isplaćivao gotovinu zaposlenima, koju je neosnovano evidentirao kao isplatu dnevnica za službena putovanja u zemlji.

Osumnjičenom licu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sprovedeno nadležnom tužilaštvu, saopštila je Poreska uprava Zrenjanin. 

Hapšenje je izvedeno u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu - Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()