Hrvatin na suđenju: Belivuk i Miljković su namestili momke za ubistvo u Belvilu

Hrvatin je optužio Belivuka i Miljkovića da imaju veze sa ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu

07.04.2023. 19:14
  • Podeli:
specijalni sud u beogradu foto una-64304e36db20b.webp Foto: Foto Una

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem okrivljenog - saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj krimnalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Miljković je pitao Hvratina gde je bio 20. aprila 2020. godine i da li ima neke veze sa pokušajem ubistva Marka Nikolića na groblju Lešće, na šta je Hrvatin odgovorio "ne".

U jednom trenutku došlo je do prepirke između Hrvatina i Miljkovića, kada je Hrvatin rekao Miljkoviću "ti si hrabar momak" na šta je Miljković rekao "hvala ti, za razliku od tebe".

Nebojša Janković je ispitivao Hrvatina o otmici Zdravka Radojevića, postavljao mu je pitanja ko je koja kola tada vozio i izazvao lažnu saobraćajnu nesreću kao i da je Janković vozio jedan automobil a na glavi je imao masku i kapu, kako tvrdi Hrvatin.

Bojan Hrvatin danas je tokom suđenja rekao da su Veljko Belivuk i Marko Miljković "namestili momke" za ubistvo Bojana Mirkovića u naselju Belvil.

"Ako su mogli Belivuk i Miljković da nameste momke za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu, zašto ja sad ne mogu da pričam kad smo svi pohapšeni", rekao je okrivljeni-saradnik odgovarajući na pitanja Miljkovićevog advokata Vladimira Petrovića.

Za Mirkovićevo ubistvo suđenje je u toku i Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, kao i Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž.

Mirković je iz pištolja ubijen 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Hrvatin je odlučio da priča o zločinima grupe kada mu je policija pokazala sve dokaze koje imaju protiv grupe, kao i sliku na kojoj je on sa Nikolom Mitićem, zatim snimak sa "Skaja" i tako dalje.

Pripadnici grupe se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nošenje i držanje oružja, otmice  i silovanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()