Hrvatin svedočio o ubistvu Veličkovića: 'Miljković ga ubio preciznim udarcem sekire'

Hrvatin je nastavio svoje izlaganje koje je započeo juče

24.02.2023. 11:23
  • Podeli:
Veljko Belivuk_Stefan Tomasevic _Pixsell-1663685210415.webp Foto: Stefan Tomašević/Pixsell

U nastavku suđenja Belivukovoj grupi okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin izjavio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, da je Gorana Veličkovića ubio Miljković preciznim udarcem sekire. 

Hrvatin svedočio o ubistvu Veličkovića

 Iskazom Hrvatina danas je nastavljeno suđenje kriminaloj grupi čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Hrvatin je nastavio svoje izlaganje koje je započeo juče, a govoreći o ubistvu Veličkovića dodao je da je Veličković kada je shvatio da će ga ubiti sam legao da se namesti za likvidaciju.

Miljković je prema Hrvatinovim rečima preko Veličkovićevog telefona poslao Filipu Koraću fotografiju na kojoj se nalazi telo Veličkovića, a na leđima je bilo napisano "Korać p...".

Pored poruka koje je napisao Koraću, Miljković je, kako Lalić tvrdi, slao poruke i Milošu Radisavljeviću Kimiju i Marku Isakoviću.

Hrvatin je rekao da je za tu likvidaciju dobio 10.000 evra, a ostali pripadnici koji su učestvovali u toj otmici i ubistvu takođe 10.000 evra koje su podelili.

Ubistvo Nikole Mitića

U nastavku svedočenja, Hrvatin je detaljno opisao otmicu i ubistvo Nikole Mitića. 

Hrvatin je pojasnio da su Mitića pripadnici zatekli kako prati Belivuka i Miljkovića, zbog čega ga je Miljković zaustavio, udario, a drugi pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku. 

Prema Hrvatinovim rečima, Miljković je sa Mitićevog telefona poslao glasovnu poruku Lazaru Vukićeviću, koji je kasnije takođe ubijen u istoj kući, koja je glasila "nekad smo bli dobri, a sad si sa Šarcem i ovim smećem, i tebe ćemo da uhavtimo" na šta je Vukićević odgovorio da je on sam za sebe, da nije sa Šarcem i dodao "jurićemo se". 

Hrvatin, kako je kazao, nije učestvovao u ubistvu Mitića, što je na neki način zamerio pripadnicima i rekao da hoće i on da učestvuje u ubistvima, na šta su mu oni rekli "jednog ometlamo dođe još četvoro". 

Zatim Hrvatin stiže sa Srđanom Lalićem i Milošem Budmirom, otišao je u kuću u Ritopeku gde ih je čekao Vlade Draganić kako bi uništili Mitićevo telo.

Kako je opisao Hrvatin mrtvog Mitića je zatekao u kući sa glavom u kadi, presečenim vratom i lisicama na rukama, dodajući da je već bio ukočen i crn zbog prebijanja. 

Hrvatin je detaljno objasnio kako su isekli Mitićevo telo, na koji način su vadili iznutrice kako ne bi bio previše neprijatan miris zbog sadržine creva i ostalih organa, te je rekao da je on skinuo obrve i uši dok je Lalić isekao Mitićevu glavu na pola i usitnio kako bi stala u mašinu za mlevenje.Kako je naveo Hrvatin iskomadano telo muškarca je stalo u dve kade. 

Draganić, Budimir i Lalić su nakon unišatvanja tela, otišli do reke kako bi prosuli ostatke samlevenog tela Mitića. 

Hrvatin je rekao da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gde su ubili Damira Hodzića i Adisa Spahića, a oteli Mileta Radulovića zvanog Kapetan sa čijeg telefona su namamili Lazara Vukićevića.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je video dve fotografije ubijenog Hodžića , jedna kod prozora, a druga na kojoj leži na dvosedu pokriven do glave.

Kako je precizirao Hrvatin Miljkovć je sa Kapetanovog telefona Vukićeviću poslali fotogtafiju vezanog Belivuka navodeći da je otet, zbog čega je Vukićević pristao da se nađe sa pripadnicima klana. 

Prvobitni plan grupe je, kako je rekao Hrvatin bio da se otme i Aleksandar Šarac, ali je on bio nepoverljiv i nije hteo da se sastane sa pripadnicima ovog klana. 

Punomoćnica oštećene žene Gorana Veličkovića je sudiji kroz suze rekla da Belivuku skrene pažnju jer upućuje "neprijatne i uznemiravajuće poruke", nakon cega je sudija odredila pauzu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()