Inspekcija 'češlja' šabačku bolnicu nakon smrti novorođenčeta

Beba je preminula osam sati po rođenju zbog problema sa disanjem

16.01.2023. 17:15
  • Podeli:
bolnica-medicinsko-osoblje-sestre-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu i Ministarstva zdravlja nakon saznanja iz medija da je novorođenče preminulo na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu 10. januara posle hitnog transporta iz porodilišta šabačke bolnice zbog problema sa disanjem, saopšteno je danas iz te institucije.

Prethodno su beogradski mediji preneli da je inspekcija Ministarstva zdravlja započela hitan vanredni nadzor u  šabačkoj bolnici u kojoj je beba rođena. Nadzor i kontrola se sprovode kako bi se proverilo da je bilo propusta u radu lekara i medicinskog osoblja. 

I u samoj bolnici je hitno formirana komisija sa zadatkom da sprovede unutrašnju proveru.

Podsetimo, u šabačkoj bolnici je 10. januara rođena zdrava beba koja nije imala problema na porođaju i koja je ocenjena visokom ocenom devet. Svega osam sati nakon porođaja beba je hitno prebačena u UDK Tiršova u Beogradu zbog problema sa disanjem gde je i preminula. 

Nakon smrti bebe naređena je obdukcija, a otac bebe je na društvenim mrežama izrazio sumnju da je do smrti deteta došlo zbog propusta lekara.

Ministarka zdravlja je takođe najavila da će danas biti sproveden hitan vanredni inspekcijski nadzor u šabačkoj bolnici.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()