Inspekcija u bolnici u Sremskoj Mitrovici nakon smrti bebe: Porodilja najavila tužbu, građani proteste

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici kažu da će se oglasiti kada budu završeni pokrenuti postupci

19.01.2024. 12:24
  • Podeli:
beba, dete, novorođenče-65aa5bd036213.webp Foto: Pixabay

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici pokrenut je unutrašnji nadzor zbog smrti bebe koja je rođena u toj ustanovi. O svemu je obaveštena i zdravstvena inspekcija.

Porodilja M.M i njena porodica preko društvenih mreža oglasili su se prethodnih dana optužujući lekara za smrt novorođenčeta. Između ostalog, tvrde da je zbog nasilnog porođaja beba preminula u Novom Sadu, gde je prevezena odmah nakon rođenja.

Majka (26) pretrpela je, kako tvrdi, akušersko nasilje nakon čega joj je umrla beba. Kako je izjavila za "Blic", niko je od nadležnih iz bolnice, ministarstva ili neke druge nadležne institucije nije kontaktirao povodom ovog incidenta, pa sa porodicom priprema tužbu protiv nadležnih. 

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici kažu da će se oglasiti kada budu završeni pokrenuti postupci u toj ustanovi i da su o slučaju saznali iz medija. 

"U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sprovodi se unutrašnji nadzor povodom navodnog nemilog događaja. Obaveštena je zdravstvena inspekcija i po obavljenim postupcima, a vezanim za navedeni događaj, javnost će biti blagovremeno obaveštena", rekli su za Blic u bolnici.

Kako prenosi Telegraf, zdravstvena inspekcija je u ovoj bolnici bila već juče.

Ova tragedija uzburkala je javnost, građani su zbog toga najavili proteste ispred Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici i ispred Ministarstva zdravlja u Beogradu iz kojeg se još niko nije oglasio povodom ovog incidenta.

Podsetimo, M. M. je ceo slučaj o mučnom porođaju i smrti bebe iznela na svom Fejsbuk profilu. Prvo je objavila detalje samog porođaja, a zatim je najavila i da će protiv bolnice i lekara podneti tužbu.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()