Istraga o smrti Radosavljevića: Uhapšena žena koja je čuvala pse

Violeta M. je čuvala pse u dvorištu kuće M.S. koja živi u inostranstvu

05.01.2023. 17:05
  • Podeli:

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da odredi zadržavanje do 48 sati Violeti M. (1972) zaduženoj da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće M.S. koja boravi u inostranstvu, hrani tri psa koji su, kako se sumnja, 3. januara napali novinara Vladana Radosavljevića (62) i izujedali ga.

Uhapšena čuvala pse dok je vlasnica u Francuskoj

Radosavljević je od posledica ujedanja iskrvario i preminuo, a ujede je zadobila i njegova supruga koja je pokušala da ga odbrani, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Policija u Mladenovcu je, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u toj opštini, uhapsila Violetu M. zbog sumnje da je izvršila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se sumnja, ona juče nije obezbedila kavez u kojem su bili psi koji su izašli iz jednog dvorišta.

Njoj je nakon hapšenja određeno zadržavanje od 48 sati.

Kako se dodaje, vlasnik pomenutih pasa je A.S. koji je u zatvoru od septembra, a psi su povereni na čuvanje M.S.

Inače, protiv M.S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra prošle godine u selu Nemenikuće u Sopotu.

Sekretarijat nije primio prijave u vezi pasa pre incidenta

Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju saopštio je danas, povodom slučaja u Velikoj Ivanči gde su psi napali i usmrtili muškarca, da u prethodnom periodu nisu evidentirane prijave i kontrole u vezi sa psima, kao ni njihovim vlasnikom.

Odgovarajući na pitanje da li je nadležna služba dobila prijavu da izađe na teren povodom nemilog događaja, u Sekretarijatu kažu da je uvidom u evidencije komunalne milicije utvrđeno da nisu evidentirane prijave i postupanja u vezi sa tim događajem.

Istovremeno podsećaju da podatke o držaocima opasnih pasa koji su evidentirani u Centralnoj bazi podataka o psima vodi ministarstvo nadležno za poslove veterinarstva.

Držanje i izvođenje pasa, podsećaju u Sekretarijatu, regulisano je propisima iz Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, odnosno ukazuju da opasnog psa na javnu površinu mogu izvoditi samo punoletna lica i to na povodniku i sa zaštitnom korpom na njušci. 

Kontrolu vrši komunalna milicija i preduzima mere prema vlasnicima koji svoje pse izvode na javnu površinu, ukoliko se isti ne pridržavaju propisa.

Na pitanje da li će nadležni podneti prijavu protiv vlasnika psa, ukazuju da je u tom slučaju za pokretanje postupka nadležan javni tužilac s obzirom da je reč o napadu vlasničkog psa nakon kojeg je nastupila smrt lica, a što je krivično delo. 

Podsetimo, psi su juče izujedali na smrt Vladana Radosavljevića, poznatog novinara i analitičara. Njegova supruga Olga je tom prilikom zadobila teške povrede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()