Katastrofa u Lučanima: Požar u vojnoj fabrici, povređeno šestoro radnika

Predstavnica fabrike je istakla da je rano pričati o tome šta je uzrok požara

07.02.2024. 10:32
  • Podeli:
požar u fabrici milan blagojević namenska, 7 feb 2024 - Tanjug Branko Lukić-65c35cab64580.webp Foto: Tanjug/Branko Lukić

U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara.

"Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.

Povređeno je šestoro radnika, od kojih niko nije životno ugrožen. Posle ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak.

Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe", navodi se u saopštenju preduzeća "MB NAMENSKA" AD Lučani.

Predstavnica fabrike "Milan Blagojević - Namenska"  u Lučanima Milka Jovanović Božić izjavila je da je u toj fabrici danas došlo do požara u kome je povređeno šest radnika, od kojih će četvoro u četvrtak biti pušteno na kućno lečenje, dok će dva radnika biti zadržana u čačanskoj bolnici još nekoliko dana.

U izjavi za Tanjug Jovanović Božić je rekla da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnječenja proizvoda, u samoj završnoj fazi.

Milka Jovanović Božić, foto: Tanjug/Branko Lukić 

"Moram da napomenem da je došlo do požara, a ne do eksplozije, jer to su dve sasvim različite stvari. Tom prilikom povređeno je šest radnika. Niko od njih nije životno ugrožen, nakon ukazane lekarske pomoći u domu zdravlja u Lučanima, prebačeni su u Čačansku bolnicu, i upravo smo dobili informaciju da će četvorica od njih sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržana još neki dan u Čačanskoj bolnici", rekla je Jovanović Božić.

Istakla je da je rano pričati o tome šta je uzrok požara i da će o tome govoriti kada nadležne institucije, službe i komisije odrade svoj deo posla. 

"Ono što sa sigurnošću sada možemo da kažemo, to je da je, pošto postoji videonadzor, sigurno ispoštovana celokupna procedura, sva zaštita i bezbednost na radu, kako od strane preduzeća, tako i od strane povređenih i zaposlenih radnika", rekla je Jovanović Božić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()