Ko je Nikola Vavić: Ispod kola mu pronađen uređaj za praćenje - dobro poznat policiji

Bio je čak i ranjen

27.09.2024. 09:12
  • Podeli:
nikola vavić-66f65a6e50624.webp Foto: Instagram/Printscreen/nikola.vavic

Nikola Vavić, jedan je od vođa navijačke grupe "Alkatraz", na koga je sinoć pucano na Savskom vencu.

Nikola Vavić u Srbiji je dobro poznat policiji, sudu i javnosti. Bio je čak i ranjen.

Vavića je 2008. godine, policija privela zbog izazivanja opšte opasnosti, a godinu dana kasnije završio je na trogodišnjoj robiji zbog dilovanja droge.

Tokom izdržavanja kazne protiv njega je pokrenut postupak jer je u zatvorskoj ćeliji pronađen mobilni telefon koji mu je, kako su tada preneli mediji, obezbedila jedna zatvorska službenica za 500 evra.

Iza rešetaka je proveo tri godine, a zatim ga je 2012. godine tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao.

Ni dve godine nije prošlo, a Nikola se ponovo našao u zatvorskoj ćeliji i to zbog upucavanja na beogradskom splavu "Blejvoč". Teško je ranio jednog pripadnika obezbeđenja, nakon čega su ga njegove kolege pretukle. Oslobođen je optužbi 2015. godine, jer je upucani mladić kazao da "ne zna" zašto bi Vavić pucao na njega, kao i to da se ne pridružuje gonjenu.

Zbog incidenta iz 2017. godine, koji se odigrao ispred jednog beogradskog splava, Nikola je 2018. osuđen na šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu. On je tada nasrnuo na mladića i devojku jer mu se nije dopala muzika koju slušaju.

"Šta slušate ciganske pesme, debili?", pitao je tada bahati mladić momka i devojku, a zatim su Vavić i mladić počeli da se svađaju i gurkaju.

Kako bi sprečila dalji incident, devojka je stala između njih dvojice, okrenuta licem ka Vaviću, a on je potom udario toliko jako da se nesrećnica srušila na pod. Kasnije je ustanovljeno da joj je polomio lobanju.

Nikola je priznao ovo delo i nagodio se sa Tužilaštvom.

Bio je član navijačke grupe „Alkatraz“ koju je predvodio njegov brat, čiju je zabranu svojevremeno tražilo Republičko javno tužilaštvo, ali tu inicijativu nije prihvatio Ustavni sud, piše Telegraf.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()