Ko je Ranko Radošević zvani Eskobar ubijen na pumpi u Rušnju

Radoševićevo ime se pominjalo na suđenju narko-bosu Darku Šariću.

09.03.2023. 13:34
  • Podeli:

Na benzinskoj pumpi u Rušnju danas je ubijen Nikšićanin Ranko Radošević (54) zvani Eskobar, prenose podgoričke Vijesti pozivajući se na potvrdu koju su dobili u beogradskom MUP-u.

Nakon što su ga izrešetali, dvojica napadača su pobegli automobilom,a policija je nedugo posle ubistva pronašla zapaljen automobil golf 4 na Banovom brdu za koga se sumnja da su ga koristili napadači.

Nakon ubistva pokrenuta je policijska akcija Vihor 3 i policija trenutno traga za napadačima.

Kako pišu Vijesti, Radošević je bio poznat po nadimku Ranko Eskobar, a u policijskom dokumentu SOCTA - Procena opasnosti od organizovanog kriminala on je upisan kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira - Bobana Baćovića.

Srpski mediji ga povezuju sa "bežanijskim klanom".

Tokom hapšenja Belivukove grupe 2021. godine upravo je Radoševićev automobil pronađen u njihovom voznom parku.

Njegovo ime se u medijima pojavljuje još od 2006. godine kada je sa tadašnjim vođom "bežanijskog klana" Goranom Mijatovićem hapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu. Mijatović je nakon tog ubijen, pišu Vijesti.

Nakon toga, pominjan je u medijima i početkom 2014. godine kada mu je tokom policijske akcije "Grom" policija pretresla kuću u Barajevu.

Njegovo ime se pominjalo i na suđenju narko-bosu Darku Šariću. Naime, Šarić je prilikom svedočenja Nebojše Joksovića rekao da "Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()