Ko su 'kompletni idioti': Belivuk i ekipa rušili u Savamali

Belivuk je rekao da će ispričati sve šta su njegovi ljudi radili za državu, a jedan od iskaza biće o rušenju u Hercegovačkoj ulici

11.02.2022. 11:31
  • Podeli:
Veljko Belivuk_Stefan Tomasevic _Pixsell-1663685210415.webp Foto: Stefan Tomašević/Pixsell

Uhapšene vođe kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković i članovi njihovog klana Miloš Budimir i Vlade Draganić saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde je Belivuk, poznatiji pod nadimkom Velja Nevolja, rekao kako su Zvonko Veselinović, Aleksandar Stanković (Sale Mutavi) i on "poslali momke da ruše u Savamali".

Oni su negirali krivicu za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, uz naglasak da tužilaštvo i policija podmeću dokaze protiv njih.

Belivuk je rekao i da će ispričati sve što su radili za državu u proteklim godinama, počevši od rušenja u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda, piše Nova.rs.

"Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima. Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali“, rekao je Belivuk na saslušanju.

Zvonko Veselinović je široj javnosti poznat kao biznismen sa vezama na Kosovu i Metohiji, koji se dovodio u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda (SDP) Olivera Ivanovića.

Aleksandar Stanković, Sale Mutavi, vođa navijača Partizana i jedan od najbližih saradnika Velje Nevolje, izrešetan je 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

Inače, Belivuk, Miljković, Budimir i Draganić saslušani su u ponedeljak pred tužiocem zbog dve likvidacije. Reč je o proširenju istrage protiv Belivukovog klana, a odnosi se na ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Oni su negirali izvršenje ovih likvidacija.

Podsetimo, tokom 2016. godine tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su "oni koji su rušili Savamalu su kompletni idioti jer to nije trebalo noću, već usred bela dana rušiti".

-Odmah da kažem, da je neko iz vlasti to hteo da uradi tako, taj je kompletan idiot. To je trebalo da se ruši usred bela dana. Ono tamo je bilo odvratno, protivpravno građeno i nije bilo zakonskog osnova da stoji tamo. Trebalo je da se dođe s gradskim građevinskim mašinama, a mogli su i mene da zovu. Ne razumem kome je palo na pamet da to tako ruši - rekao je tada Vučić.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()