Kobni hici iz pištolja: Podignuta optužnica protiv trojice muškaraca u Obrenovcu zbog ubistva

Tužilaštvo je predložilo da se svim okrivljenima produži pritvor

28.03.2024. 12:49
  • Podeli:
pritvor hapšenje policija mup rs-6409913e9ae63.webp Foto: MUP RS

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih Dušana G. (22), Nikole S. (22) i Saše M. (22) zbog sumnje da su 8. oktobra 2023. godine u saizvršilaštvu ubili S. S, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Tužilaštvo je optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu predložilo da se svim okrivljenima produži pritvor.

Postoji opravdana sumnja da je 8. oktobra 2023. godine oko 1.10 časova ispred ugostiteljskog objekta u Obrenovcu, koji se nalazi u sklopu Tržnog centra, Dušan G. lišio života S. S, dok su Nikola S. i Saša M. sa umišljanjem bitno doprineli izvršenju ovog krivičnog dela.

Okrivljeni su u pomenutom ugostiteljskom objektu sedeli za separeom koji se nalazio pored stola gde je sedeo S. S, da bi u jednom trenutku posle ponoći počeli da razbijaju čaše, zbog čega ih je oštećeni zamolio da prestanu da to rade, što su oni i učinili, a nakon desetak minuta su napustili lokal.

Dok je Dušan G. čekao ispred lokala, druga dvojica okrivljenih su se udaljili automobilom da bi se posle desetak minuta vratili i Dušanu G. predali torbicu u kojoj se nalazio pištolj.

Potom su se svi zajedno vratili u ugostiteljski objekat i ponovo počeli da prave nered, pa im je S. S. prišao sa molbom da izađu napolje.

Izašavši ispred lokala, okrivljeni su opkolili S. S, pa je Dušan G. u njegovom pravcu ispalio tri projektila od kojih su ga dva pogodila, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je, i pored operacije u Urgnetnom centru, preminuo.

Takođe, ceneći sve prikupljene dokaze u toku istrage, snimke sigurnosnih kamera, iskaze svedoka, veštačenja i drugo, istraga protiv V. P. je obustavljena, jer nema dokaza da je on učestvovao u lišenju života S. S, odnosno da je izvršio krivično delo Ubistvo niti bilo koje drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()