Kosanić osuđen na 18 godina zbog pokušaja silovanja starice koja je umrla od povreda

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe

12.06.2024. 15:02
  • Podeli:
zatvor hapšenje shutterstock-65fabe708108a.webp Foto: Shutterstock

Viši sud u Pančevu je, postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, osudio Stevana Kosanića (63) na kaznu zatvora od 18 godina zbog pokušaja silovanja 90-godišnje žene, koja je kasnije preminula u bolnici.

Sud je okrivljenom produžio pritvor koji može trajati do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, a da ne bi ponovio krivično delo, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

On je oglašen krivim što je 2. avgusta prošle godine oko 15 časova u naselju Strelište ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena 90-godišnja žena i upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu.

Kosanić je oštećenoj pesnicom zadao više udaraca u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, na koji način je oštećena zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula 22. avgusta prošle godine u Opštoj bolnici u Pančevu.

U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke "Nokia" i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()