Kosovska policija uhapsila dva Srbina osumnjičena za napad na policajce

Prethodno je, ranije juče, na Jarinju uhapšen još jedan muškarac, za kojim je kosovska policija tragala, pod sumnjom za napad na službena lica

10.12.2022. 08:02
  • Podeli:
policija_foto Pixabay.jpg Foto: Foto: Pixabay

Kosovska policija je uhapsila dvoje građana srpske nacionalnosti zbog napada na policijske službenike, saopštio je sinoć ministar unutrašnjih poslova prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

"Napadi koji narušavaju bezbednost naše zemlјe, na građane i policajce su neprihvatlјivi. Potrebna je posvećenost svih da počinioci ovih dela, bez obzira na etničku pripadnost, budu što pre privedeni pravdi", napisao je Svečlja na Fejsbuku.

On je dodao da je kosovska policija juče uhapsila građanina srpske nacionalnosti zbog napada na policajce, a da je danas uhapšen još jedan Srbin.

"Kao što smo obećavali naša borba protiv kriminala i povećanje bezbednosti građana bez razlike nemaju alternativu. Nastavićemo sa maksimalnom posvećenošću da sve počinioce krivičnih i terorističkih akata privedemo pravdi", naveo je Svečlja.

On je rekao da su neprihvatljivi napadi na građane i policijske službenike i da je potrebna posvećenost svih kako bi počinioci ovih dela, bez obzira na etničku pripadnost, bili što pre privedeni pravdi.

Još jedan uhapšeni

Prethodno je, ranije juče, na Jarinju uhapšen još jedan muškarac, za kojim je kosovska policija tragala, pod sumnjom za napad na službena lica, navodi se u saopštenju.

Kako je preneo radio Kontakt Plus, kosovska policija je uspela da identifikuje i uhapsi osumnjičenog M.A. srpske nacionalnosti zbog, kako se navodi, sumnje da je učestvovao u napadu vatrenim oružjem na službena lica.

Osumnjičenom, koji se tereti za teško ubistvo u pokušaju, određeno je zadržavanje. Kosovska policija nijee precizirala kada i gde se tačno slučaj dogodio, osim da je do incidenta došlo "pre određenog vremena".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()