Lalić na svedočenju detaljno opisivao monstruozna ubistva Belivukove grupe

Posle Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

08.11.2022. 16:59
  • Podeli:
srpska policija mup srbije-1666165677572.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dovedeni su danas po podne u Specijalni sud u Beogradu, gde će im je nastavljeno suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u koloni od dve marice i šest automobila policije.

Danas se na suđenju mogao se čuti nastavak izlaganja okrivljenog-saradnika Srđana Lalića, nakon čega će sudija, tužilaštvo i advokati, ali i okrivljeni imati priliku da mu postave pitanja.

Posle Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Svedoci-okrivljeni su pristali da za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina pričaju o zločinima koje je grupa počinila.

Miljković tvrdi da je Lalićev iskaz neistinit
 

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić, koji se nagodio sa tužilaštvom na kaznu zatvora od 18 godina, nastavio je danas svoje izlaganje o krivičnim delima koje je počinila organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Miljković je na početku ročišta rekao sudu da je Lalićev iskaz u potpunosti neistinit i naučen napamet, jer je, kako je rekao, on sve vreme gledao u pod i izjavio saučešće porodicima iako oni nisu bili prisutni.

Lalić je današnje izlaganje započeo pričajući o ubistvu Gorana Veličkovića, opišivajući gde je stajala mašina za mlevenje mesa, te da je tada prvi put video proces uklanjanja tela Veličkovića.

Ostaci Veličkovićevog tela stavili u džakove koje su potom prevezli do reke gde su prosuli njihovu sadržinu.

U nastavku svog izlaganja, govorio je i o detaljima likvidacije Nikole Mitića, za čiju se otmicu i ubistvo tereti grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Lalić je ispričao da je Mitićevoj otmici prethodilo to što su u grupi saznali da ih pripadnici "Škaljarskog klana" prate i planiraju njihovu likvidaciju, a da je Mitić bio jedan od onih koji su pratili Belivuka i Miljkovića.

U danu kada je Mitić otet, jedan od pripadnika "Belivukovog klana" je rekao da je u pratnji zapazio i Aleksandra Šarca, koji je, inače, ubijen u tržnom centru Ušće 2020. godine.

Kako je Lalić objasnio, Mitića su prvo odveli u "bazu", odnosno u prostorije stadiona FK Partizan, gde su ga tukli, te da je tada Mitić priznao da radi za Lazara Vukićevića, koji je, takođe, kasnije ubijen od strane ovog klana.

Lalić je detaljno objasnio na koji način je sa Milošem Budimirom tukao i mučio Mitića, dok su ga ispitivali, nakon čega su ga, kako je rekao, udavili kablom za struju.

Nakon ubistva, ispričao je, uništili su telo, "kao i svaki put pre i posle toga - telo su samleli u mašini", a potom prosuli u reku, dok su lične stvari spaljivali.

Lalić detaljno opisao monstruozna ubistva

 

Lalić je otkrio i da su pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića "držali više od dva meseca" u životu Crnogorca, Mileta Radulovića zvanog "Kapetan".

Ispričao je da je preko Radulovićevog kriptovanog telefona, istog dana namamljen Lazar Vukićević, a pokušali su da namame i Šarca, koji se brzo predomislio i nije hteo da dođe na dogovoreno mesto.

Kada su oteli Radulovića, Belivuk i Miljković su, prema rečima Lalića, ubili Adisa Spahića i Damira Hodzića, a njih je kuću u Crnoj Gori namamio čovek kojeg su zvali "Zemo", koji se infiltritao u "Škaljarski klan" dok je radio za "kavčane".

Takođe, rekao je da su Belivuk i Miljković iz Crne Gore naložili pripadnicima grupe da otmu Vukićevića, kojeg su doveli u kuću u Ritopeku, gde je Vukićević izvadio pištolj i pucao u pravcu Miloša Budimira, ali su ga drugi pripadnici savladali.

Lalić je detaljno objasnio na koji način su Vukićevića mučili, kao i da je on preminuo usled tog mučenja.

Belivuk i Miljković su se par dana nakon toga vratili u Srbiju iz Crne Gore, dodao je on.

Advokat Lazarević dao grupi kuću za likvidacije

 

Lalić je u nastavku suđenja rekao da je advokat Dejan Lazarević dao jednu kuću u Lisičjem potoku na korišćenje ovoj kriminalnoj grupi.

Kako je precizirao Lalić, nakon otmice Zdravka Radojevića, pripadnici su njegovo vozilo odvezli u kuću koju im je dao Lazarević na korićenje.

Planiranje likvidacije pripadnika Belivukovog klana je predhodilo otmici i ubistvu Radojevića.

Lalić je objasnio da su Miljković i Belivuk saznali da je Radojević planirao da ih ubije u toku jednog dečijeg rođendana, nakon čega su ga namamili u kuću u RItopek, pričom da oni zajedno planiraju ubistvo jednog od braće Budimir.

Radojević je po dolasku u Ritopek, vezan nakon čega su pripadnici grupe uzeli nejgov kriptovani telefon, kratko ga mučili a potom ga je Belivuk ubio sekirom.

Nakon ubistva Radojevića, pripadnici grupe su, kako obajšsnjava Lalić, odlučili da kola koja su bila u njegovom vlasništvu uzmu i prodaju.

Takođe, kada je Radojević otet, pripadnici grupe su ga naterali da napuni jedan pištolj mecima, koji su kasnije iskoristili da isceniraju pucnjavu na kuću jednog od braće Budimir.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će Lalić nastaviti svoje izlaganje.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()