Majci dečaka koji je počinio masakr u školi 'Vladislav Ribnikar' zabranjena prodaja imovine

Privremena mera je određena radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog najbližih članova porodice nastadilih u školi.

30.06.2023. 13:18
  • Podeli:
OŠ V Ribnikar UNA-645211be70b92.webp Foto: UNA

Viši sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane prodaje ili stavljanje pod hipoteku nepokretnosti u Paraćinu, Nišu i Beogradu, a koje su u vlasništvu ili suvlasništvu M.K. majke dečaka K.K. koji je počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, saznaje Tanjug.

Sud je nedavno odredio prvu privremenu meru koja se odnosila na nekoliko nepokretnosti u Beogradu, dok se ova druga mera odnosi na nepokretnosti i u Paraćinu i Nišu.

Privremena mera je određena radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja, na predlog najbližih članova porodice nastadilih u školi.

Ova mera ne znači da je njoj imovina oduzeta, već da je zabranjeno da proda ili stavi hipoteku na nju, kako bi se, ukoliko članovima porodice u parničnom postupku bude dosuđena novčana nadoknada za pretrpljenu duševnu bol i patnju ti novčani iznosi naplatili.

Odluka suda je prosleđena i u katastar, a majka ima pravo žalbe na nju. Žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30 dana, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti. 

Sumnjiči se da je on obučavao K.K. da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama M.K. majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()