Major policije oktrila kako teče potraga za Dankom (2): Poligraf ne može da se koristi kao dokaz

U Banjskom polju kod Bora, gde je nestala dvogodišnja Danka Ilić, policija i dalje pretražuje teren

02.04.2024. 09:48
  • Podeli:
major policije bojana otović pjanović - foto Printscreen RTS-660bb85e5dd3b.webp Foto: Printscreen/RTS

Potraga za dvogodišnjkom Dankom Ilić je neprestana i proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa njenim nestankom, izjavila je danas major policije Bojana Otović Pjanović.

"Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom", rekla je Otović Pjanović za RTS.

Ona je navela da majka devojčice nije podvrgnuta poligrafskom testu jer ne može biti verodostojan zbog toga što je ona u drugom stanju.

Objasnila je da poligrafski nalaz ne može da se koristi kao dokaz u daljem postupku, ali može da usmeri istragu u određenom pravcu.

"To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo", rekla je Otović Pjanović.

U Banjskom polju kod Bora, gde je nestala dvogodišnja Danka Ilić, policija i dalje pretražuje teren, a ispred kuće gde je dete nestalo i danas su patrole policije, javlja dopisnik RTS-a.

U prethodnih sedam dana specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, a pretražena je i divlja deponija na starom banjskom putu.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. 

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()