Malo je 13 godina: Sud Miliću znatno povećao kaznu za ubistvo majke

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud olakšavajućim okolnostima dao veći značaj nego što zaslužuju

21.04.2024. 15:19
  • Podeli:
presuda-pixabay.jpg Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu Nemanji Miliću i pravosnažno ga osudio na 20 godina zatvora zbog ubistva majke Stanojke Milić.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preinačio prvostepenu presudu kojom je Milić bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina i pravosnažno ga osudio na 20 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno cenio otežavajuće i olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, ali da je olakšavajućim okolnostima dao veći značaj nego što zaslužuju.

Prvostepeni sud, po oceni Apelacionog suda, nije dao adekvatan značaj otežavajućim okolnostima i nije imao u vidu da je oštećena bila u potpunosti zavisna od okrivljenog, kao i brojnost povreda koje su na njoj konstatovane, zbog čega mu je ovaj sud povećao kaznu.

Milić je oglašen krivim što je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine, u stanu u Beogradu, lišio života svoju majku, Stanojku Milić, pri čemu su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i mogućnosti da upravlja svojim postupcima bile smanjene, ali ne bitno.

Sumnja se da je rukama i nogama majci zadao veći broj udaraca i udarao njenom glavom o čvrstu glatku površinu, zbog čega je ona zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je u toku noći između 6. i 7. jula 2019. godine preminula. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()