Mesec dana pritvora majci iz Kragujevca zbog ostavljanja bebe na ulici

Devojčica stara oko godinu dana pronađena je u utorak oko 2.45 časa u kolicima na trotoaru u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu.

11.01.2023. 13:20
  • Podeli:
profimedia-0505049120-policija.jpg Foto: Profimedia

Pritvor od 30 dana odrećen je majci koja se sumnjiči da je ostavila jednogodišnju devojčicu u kolicima na trotoaru u u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu.

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, sudija Osnovnog suda u Kragujevcu, odredio je pritvor do 30 dana, okrivljenoj G.P . iz tog grada, koja se sumnjiči da je ostavila jednogodišnju bebu na ulici.

Uhapšena majka se sumnjiči da je izvršila krivično delo kršenje porodičnih obaveza, a pritvor joj je određen, zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

Devojčica stara oko godinu dana pronađena je u utorak oko 2.45 časa u kolicima na trotoaru u Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu.

Iz Centra "Solidarnost" ranije su za RTS  rekli da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i da je dobrog zdravstvenog stanja.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je danas da je teško komentarisati slučaj ostavljene bebe kada se ne znaju sve okolnosti i dodao da je važno da su institucije dobro funkcionisale, a najvažnije da je beba sada dobro.  

"Kada je pronađena beba je prevezena u Klinički centar na pedijatriju gde utvrđeno da je u dobrom zdravstvenom stanju. Nakon toga nadležne službe su obezbedile da beba bude urgetno prebačena u hraniteljsku porodicu. Tu se pokazala dobra saradnja između Centra za socijalni rad i Centra za roditeljstvo i usvojenje ", rekao je Dašić gostujući na TV Prva. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()