Mirisan i ukrasan šverc: Carinici na Gradini pronašli neprijavljeno cveće

O sudbini neprijavljenog cveća odlučivaće nadležni sud

17.09.2024. 14:11
  • Podeli:
šverc cveća na gradini, gradina, carina - 17 sept 2024 - TANJUG MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA (1)-66e97165049bd.webp Foto: TANJUG/MINISTARSTVO FINANSIJA/UPRAVA CARINA

Carinski službenici na graničnom prelazu Gradina zaplenili su neprijavljeno cveće u vrednosti procenjenoj na oko 230.000 dinara.

Reč je o gotovo 4.000 neprijavljenih ruža, orhideja, karanfila, kala, lala i hortenzija, koje nisu bile prikazane u priloženoj dokumentaciji, saopštila je Uprava carina.

Neprijavljeno cveće, koje su carinici otkrili u petak 13. septembra, se nalazilo u uredno prijavljenom tovaru rezanog cveća iz Soluna namenjenom uvozniku u Srbiji.

Detaljnim pregledom tovara carinici su utvrdili da je količina cveća u njemu znatno veća od prijavljene.

O sudbini neprijavljenog cveća odlučivaće nadležni sud u prekršajnom postupku, dodaje se u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()