MUP hitno obavestio javnost: Nije istina da je devojčica pronađena

Policija nastavlja potragu za detetom u više pravaca, a jedan od njih je i ispitivanje ljudi koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice

28.03.2024. 10:30
  • Podeli:
Danka Ilic MUP-66053a7caae64.webp Foto: MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, oglasio se sa obaveštenjem da su se u javnosti pojavile informacije da je dete pronađeno živo i zdravo, ali da su ti navodi neistiniti. 

"Apsolutno nije tačno da je Danka Ilić pronađena, uputili smo apel svima koji su uključeni u tok ovog slučaja da neproverenim informacijama ne remete istragu", rečeno je iz MUP-a za Kurir.

Policija i Uprava kriminalističke policije rade svim snagama i sredstvima koja su im na raspolaganju kako bi potragu priveli kraju, stoga je od velike važnosti da svi akteri postupaju u skladu sa situacijom, a to isto važi i za građane. 

MUP je apelovao i na medije i građane da ne plasiraju dalje "neproverene i netačne informacije jer na taj način ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se devojčica što pre pronađe".

Foto: Facebook/Ivana Ilic

"Bezbednost i pronalazak devojčice je apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na pronalasku devojčice kao i na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa njenim nestankom", saopšteno je iz MUP-a. 

Istraga se vodi u više pravaca, tokom jučerašnjeg dana je prekinuta pretraga terena u rasponu od 10 kvadratnih kilometara od mesta gde je devojčica poslednji put viđena. Istraga se sada širi dalje.

Tokom jučerašnjeg dana u policiji su dali iskaz roditelji male Danke, a i preuzeti su im telefoni i poslati na veštačenje. Otac je podvrgnut i poligrafskom ispitivanju, ali majka nije, jer se nalazi u drugom stanju.

"Oboje su saslušani, iako je majka devojčice odbila poligraf zato što je u drugom stanju. Cela situacija koja se odvija ovde je čudna, ali nadamo se najboljem", rekao je izvor nezvanično za Kurir.

Policija će ispitati i ljude koji su se nalazili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su potencijalno propušteni tokom tekuće istrage. Svi koji su bili u neposrednoj blizini Danke Ilić su pod sumnjom što ne znači da se smatraju krivim.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13.45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192.

Foto: MUP

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()